Jasna Dolamič Gričar

Po končani gimnaziji in visokošolski izobrazbi sem se posvetila ustvarjanju družine in čaru odnosov, ki se formirajo v njej. Istočasno sem poskusila svojo ustvarjalnost širiti izven meja mojega osončja, tudi na področje službene aktivnosti. Odločila sem se za magisterij s področja prava in ga v roku dokončala. Vendar se mi  je, kljub nadgradnji mojega znanja, zdelo, da je ostalo nekaj nedorečenega, nekaj spregledanega. Na obeh področjih mojega bivanja in delovanja sem namreč lahko začutila ranljivost odnosov in pomembnost dobre komunikacije. To sta mi vsak dan znova doma, na čisto svoj način, dopovedovala moja sinova in enako sem lahko doživela vsak dan znova v okviru moje takratne delovne organizacije. Ko sem ju uspela zaslišati in ko sem prepoznala enak problem med sodelavci, sem lahko prepoznala tudi potrebo po obvladovanju komunikacijskih veščin, postala sem mediatorka in pridobila certifikate z različnih področij.

Kljub obvladovanju mediacijskih postopkov sem začutila, da stvari še vedno ostajajo preveč na površju zato sem svoje znanje na področju odnosov nagradila s specializacijo na študiju Zakonske in družinske terapije.

Trenutno delujem kot terapevtka, svetovalka presežnim delavcem, svetovalka na Zvezi prijateljev mladine Slovenije, svetovalka na telefonu za klic v duševni stiski, svetovalka na telefonu za otroke in mladostnike ter kot promotorka zdravja na delovnem mestu.