Fizioterapevtska vadba

Celoletna vodena terapevtska skupinska vadba in pilates (v Višnji Gori)

V našem centru poteka celoletna fizioterapevtska vadba. Srečujemo se enkrat ali dvakrat tedensko v majhnih skupinah do 10 udeležencev. Poudarek je na pridobitvi obsega gibov, normalni raztegljivosti mišic in vezivnega tkiva in na splošni fizični kondiciji. Izvajamo medicinsko gimnastiko in vaje za stabilnost hrbtenice in medenice. Vzdušje v skupinah je prijetno, domače.

Ob koncu leta organiziramo tradicionalni izlet v neznano. Vadba je primerna za oba spola.

Organizirana je tudi terapevtska pilates vadba.

Celoletna individualna fizioterapevtska vadba in pilates (v Višnji Gori ali v Ljubljani)

Omogočamo tudi celoletno individualno terapevtsko vadbo, pri kateri sestavimo program vaj posebej za vas, na osnovi predhodne analize vaše gibljivosti in mišične moči.

Osnovni principi in cilji individualne in vodene vadbe

Zmotno je mišljenje, da potrebuje vadbo le tisti, ki ima težave in ga na primer boli hrbet. Prav vsak med nami potrebuje vadbo za vzdrževanje psihofizične kondicije. Tisti, ki še nimate težav potrebujete vadbo tudi zato, da bi težav imeli čim manj, tisti ki jih že imate, da bi jih zmanjšali, da bi se vam ponovile kar se da redko ali da bi jih odpravili. Predvsem pa da bi lahko kakovostno živeli. Najprimernejši čas za vadbo je zjutraj. Sicer vadite kadar imate čas. Bodite vztrajni!

Vadite pod nadzorom fizioterapevta, strokovno usposobljenega vaditelja ali doma. Prostor za vadbo mora biti topel in zračen.

Za vratno hrbtenico priporočam vaje sede na stolu pred ogledalom, ker je tako najmanj možnosti izvajanja »trik« gibov, za celotno hrbtenico leže na tleh(na blazini, odeji, preprogi,..). Zagotovite si mir, naj vas nihče ne moti. Za vaje si vzemite dovolj časa, umirite se in se posvetite natančni izvedbi vaje in predvsem sebi. Najbolje je če vam vaje pokaže oziroma vas nauči fizioterapevt. Če se boste učili sami najprej pazljivo preberite navodila za izvajanje. Zapomnite si , da je veliko bolj pomembna kvaliteta izvedbe kot število ponovitev.

Začnite postopoma. Vaje delajte počasi, natančno in do bolečine. Na začetku vsako vajo ponovite 3-4 krat, nato postopoma zvečajte število ponovitev do 8. Če so bolečine pri posamezni vaji prevelike, potem vajo začasno–do prenehanja bolečine opustite ali se posvetujte s svojim fizioterapevtom oziroma zdravnikom. Ne pozabite na dihanje med izvajanjem vaj. Najbolje je vaje izvajati vsak dan, najmanj 3 krat tedensko. Gibati in vaditi moramo vse življenje! Zdravila in terapija so vam samo v pomoč.

ZDRAVJE JE V VAŠIH ROKAH, zato storite nekaj zanj! Telovadba ni kazen, nasprotno to je darilo, zato naredimo nekaj zase, ker mi to lahko.

Omogočamo tudi celoletno individualno terapevtsko vadbo, pri kateri sestavimo program vaj posebej za vas, na osnovi predhodne analize vaše gibljivosti in mišične moči.

Utrinki iz telovadbe